Herhjemme bliver der kun spist hjemmebagt rugbrød.
Det er husbond som står for brødet. Han har sin egen surdej som bruges fra gang til gang.
Og han laver altid 3 stk. af gangen
Og da han bagte i dag lavede jeg lige mine
"Nu ovnen alligevel skal være tændt boller"
Som er jordens nemmeste opskrift
25 gr gær
1/2 L vand
2 spsk olie
1 spsk salt
150 gr havregryn
400 gr mel
- Vand og gær røres sammen
- De øvrige ingredienser tilsættes
- Rør dejen sammen, den er meget våd !
- Lad den hæve 1 time
- Form den til ca. 14 boller med en våd ske
- Lad bollerne efterhæve ca. 45 min
- Bages v/225 gr i ca. 15 min (til de er gyldne og gennembagte)
Man kan altid variere med gulerødder, kerner osv. De er rigtig lækre som madpakkebrød
Og så holder de sig friske rigtig længe (hvis de ikke er spist)
Jeg bager også altid tre rugbrød af gangen. Det er lige den portion surdejen passer til, og de kan jo fint gå i fryseren :)
SvarSlet